Σελίδες

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Άρνηση της Πολεοδομίας για τους Μύλους (από τη "Ροδιακή")



Αυτό προκύπτει, από το απαντητικό έγγραφο της Πολεοδομίας προς τον επιχειρηματία του ακινήτου, το οποίο αναμένεται να κοινοποιηθεί και προς κάθε άλλον αρμόδιο φορέα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ογκοδέστατη απάντησή του ο προϊστάμενος της υπηρεσίας κ. Γιώργος Χατζάκης αναφέρει αναλυτικά τους σχετικούς νόμους σύμφωνα με τους οποίους ο φάκελος της υπόθεσης θα έπρεπε παράλληλα να ελεγχθεί από το ΠΕΧΩ και ειδικότερα από το αρμόδιο Συμβούλιο Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΣΧΟΠ) το οποίο και είναι αυτό που θα αποφανθεί για το τι θα γίνει. 

Βάσει πάντως της ισχύουσας νομοθεσίας υπάρχει δυνατότητα το κτίριο να μην χαρακτηριστεί αρχαιολογικό μνημείο, αλλά διατηρητέο κ.α. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η απάντηση αυτή δίδεται μετά το εξώδικο που έστειλε ο επιχειρηματίας προς την υπηρεσία της Πολεοδομίας πριν από μερικές ημέρες. 

Πάντως για το θέμα έχει πλήρη ενημέρωση και ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Μπούτσικος. 


Οι αφίσες

Στο μεταξύ με αφίσες γέμισε χθες η πόλη της Ρόδου στις οποίες παροτρύνουν τους πολίτες να συμμετάσχουν στον «αγώνα» που δίδεται μέσω διαδικτύου για να σωθούν οι πρώην αλευρόμυλοι. 

Οι αφίσες, όπως εξάλλου και το blogspot που έχει δημιουργηθεί στο διαδίκτυο έγινε από κίνηση πολιτών που είναι αντίθετοι με τη κατεδάφιση των αλευρόμυλων S.A.M.I.C.A. στην περιοχή Κόβα και οι οποίοι ζητούν τη διατήρηση τους. 

Οι αφίσες αναρτήθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης της Ρόδου, όπως στην Ακαδημία αν και μέχρι το μεσημέρι, αρκετές από αυτές είχαν αφαιρεθεί. 

Σε ό,τι αφορά το κείμενο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μέχρι χθες είχαν συμφωνήσει με αυτό και το είχαν υπογράψει περίπου 300 άτομα. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως «όχι» στην κατεδάφιση των πρώην Αλευρόμιλων Ρόδου (αλευροβιομηχανία SAMICA), λέει και η δημοτική κοινότητα Ρόδου, με ψήφισμα που εγκρίθηκε, όμως, κατά πλειοψηφία, στη συνεδρίασή της τη Δευτέρα το βράδυ! 

Συγκεκριμένα, η δημοτική κοινότητα Ρόδου, στη συνεδρίασή της στις 4 Απριλίου, συζήτησε το παραπάνω ως έκτακτο κατεπείγον θέμα, έπειτα από σχετική εισήγηση της κας Μαρίας Σαρικά η οποία ζήτησε την έκδοση σχετικού ψηφίσματος και τη διαβίβασή του στους υπουργούς Πολιτισμού-Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής καθώς και στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου. 

Στο ψήφισμα αυτό, μεταξύ άλλων, η δημοτική κοινότητα Ρόδου, εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή της στο ενδεχόμενο κατεδάφισης του κτιρίου καθώς, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη φυσιογνωμία της περιοχής και όχι μόνο, επίσης αποτελεί μία λαμπρή ευκαιρία να δοθεί μία εικόνα φρεσκάδας στην πόλη μέσα από την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, σε συνδυασμό και με την κατασκευή της μαρίνας και την ολοκλήρωση του λιμανιού της Ακαντιάς, ενώ μία ενδεχόμενη κατεδάφισή του θα σημάνει και την απαρχή για την εξαφάνιση όλης της βιομηχανικής κληρονομιάς της Ρόδου. 

Το ψήφισμα υπερψήφισαν 7 μέλη του συμβουλίου από την παράταξη της πλειοψηφίας, «παρόν» ψήφισαν πέντε μέλη του συμβουλίου, τρία από την παράταξη του κ. Γιώργου Χατζημάρκου αλλά και δύο από εκείνην της πλειοψηφίας ενώ ένας σύμβουλος από την παράταξη της πλειοψηφίας το καταψήφισε.
 
Πηγή : Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου