ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΥΡΟΜΥΛΟΥ S.A.M.I.C.A.

Υπογράψτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:


ή στα έντυπα που διακινούνται από τα μέλη της Κίνησης Πολιτών.

Επισκεφθείτε επίσης τη σελίδα μας στο facebook και γίνετε "φίλοι" με το χρήστη Save Samica

Email επικοινωνίας: savesamica@gmail.com

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων τμήματος Δωδεκανήσου


Το τμήμα Δωδεκανήσου του Π.Σ.Δ.Μ-Η αντιτίθεται στην αυθαίρετη πρόθεση κατεδάφισης του κτιρίου της πρώην Αλευροβιομηχανίας SAMICA και συντάσσεται με την πλειοψηφία των κατοίκων της Πόλεως Ρόδου, όπως αυτή εκφράστηκε μέσω του ψηφίσματος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου.

Ο σύλλογός μας επιθυμεί την κήρυξη ως διατηρητέου τόσο του κτιρίου SAMICA όσο και των υπολοίπων αξιόλογων βιοτεχνιών στην περιοχή ΚΟΒΑ, διότι πέραν της τεχνικής και αρχιτεκτονικής τους αξίας, αποτελούν τοπόσημα και ζωντανές μνήμες της κάποτε υπάρχουσας πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης της Δωδεκανήσου.

Επίσης αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξουμε ότι η «Αειφόρος Ανάπτυξη» εφαρμόζεται στην πράξη και δεν αποτελεί απλώς ένα εργαλείο «marketing» που εξαντλείται σε συνέδρια και προεκλογικά προγράμματα.

Τέλος, πριν την συνεδρίαση της νέας επιτροπής χαρακτηρισμού, απαιτούμε την διενέργεια αυτοψίας για την εξακρίβωση της υφιστάμενης κατάστασης του μηχανολογικού εξοπλισμού από κάποιον αρμόδιο δημόσιο φορέα προκειμένου να μην εξαχθούν συμπεράσματα από ένα γραφείο σε απόσταση 500 χιλιομέτρων.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σφακιός Τ. Δημήτριος    Γλεντής Η. Ελευθέριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου